Fietsen naar Marrakesh voor Potosí

Fietsen naar Marrakesh voor Potosí

Ger en Paul van Lier fietsen van Groningen naar Marrakesh. Voor de lol én voor een goed doel: de watervoorziening voor een buitenschoolse opvang in Potosí! 

Update zondag 21 augustus: Paul en Ger zijn weer terug in Nederland, kijk ze glimmen! En terecht: binnen een maand van Groningen naar Marrakesh fietsen is een ongelofelijke prestatie. "Het was een pittige tocht" verklaarde Ger in het radio interview bij RTV Noord.

Update dinsdag 16 augustus: 

Terwijl we via alle mogelijke media genieten van de sportieve successen van de Olympische sporters, leveren Paul en Ger -ver van alle media- een grootse prestatie in Afrika.. Vandaag zijn de mannen precies 4 weken onderweg vanuit Groningen naar Marrakesh en de laatste loodjes zijn zwaar: zandstormen en slechte wegen vergen het uiterste van hun conditie en doorzettingsvermogen. Morgen vertrekken ze vanuit El Jadida naar Safi en donderdag hopen ze aan te komen in Marrakesh. Het zijn BIKKELS! Fantastisch mannen, houd vol! 

  

Update zondag 7 augustus: Ze gaan goed! De "Tour de France" is afgerond en ze zijn nu al diep in Spanje beland: via Madrid en Toledo naar Ciudad Real. 

Update Vrijdag 29 juli: Inmiddels zijn ze gevorderd tot voorbij Bordeaux waar ze een wasje en een terrasje hebben gecombineerd. "Je kan wel merken dat zwarte zaterdag aanstaand is: file op de snelweg en het bordje complet bij de camping. Maar gelukkig voor ons was er nog een stukje gras over."

Nog even wat weetjes:

- Op een goede dag, met wind mee fietsen we rond de 22 km p u

- Onder normale omstandigheden rond de 20

- Slechte dag/zware omstandigheden rond de 17

-Garmin telt door als we pauzeren, dus vandaar de lage gemiddelden.

- We hebben nauwelijks regen gehad. Al wel veel zon, en soms ook een bewolkte dag. Goed smeren en veel drinken dus!

- Tussen moment van opstaan en vertrek zit zo'n 1.5 uur. Duurt dus wel even voor we alles weer hebben ingepakt (en zonder koffie stappen we niet op de fiets)

- Maximum snelheid gemeten: 52.5

Benieuwd naar andere, hierboven nog niet behandelde zaken? Laat het hieronder weten en dan komen we daar binnenkort op terug!

Groeten Paul en Ger

Update 20 juli:

Na een hectische start zijn wij gisteren begonnen aan ons avontuur. Paul was even vergeten dat je voor dit avontuur een paspoort nodig hebt. Via bliksembezoeken aan de gemeente Groningen en de marechaussee in Eelde is het dan toch gelukt om een noodpaspoort te krijgen. Daardoor werd de geplande start wel iets uitgesteld.

De eerste 80 kilometer zit erop. Was aardig doortrappen om voor middernacht het hotel in Meppel te bereiken, maar het is gelukt. Op naar de 2e etappe!

Groeten Paul en Ger

https://connect.garmin.com/modern/activity/1264007421…

  De avond etappe naar Meppel. Succes mannen!

 

                                                                 

Op 19 juli vertrekken Ger (60)  en Paul 27) van Lier vanaf Tennisvereniging Van Starkenborgh in Groningen, waar vader en zoon tennisleraar zijn, op de fiets naar Marrakesh…

Waarom een goed doel en waarom voor Amigos de Potosí?

“We doen het voor onszelf, voor de uitdaging. We wilden altijd al een keer naar Afrika fietsen. Maar de aandacht die we krijgen, gunnen we graag aan een goed doel. De mensen achter de stichting Amigos de Potosí kennen we. Ze zijn zeer bevlogen en hun filosofie spreekt ons aan: de projecten die ze doen in Bolivia voor de kinderen en mijnwerkers in Potosí zijn door de mensen daar zelf bedacht. Bovendien helpen de Bolivianen zelf mee en ze zijn dus zeer betrokken bij de verbeteringen van hun leefsituatie. Dat werkt het best. We weten dat het geld goed terecht komt en effect heeft, al ruim 20 jaar.”

Sponsoren jullie een specifiek project van de stichting?

“Ja, het geld is voor de buitenschoolse kinderopvang Caracoles op de Cerro Rico: een belangrijke voorziening voor de kinderen van mijnwerkers. Ze krijgen er eten en huiswerkbegeleiding en men stimuleert de kinderen om een vervolgopleiding te doen ipv in de mijnen te gaan werken. De watervoorziening en het sanitair van het centrum moeten dringend uitgebreid en opgeknapt worden (voor meer informatie over dit project: watertank BSO Caracoles). Een mooi concreet project waarvoor ca. € 8.500 nodig is.”

Hoe kan men jullie sponsoren?

“Met 1 cent per kilometer- meer mag ook natuurlijk. Je kunt één van ons sponsoren of ons allebei.”

Hoe kan ik me aanmelden als sponsor?

“Er hangt een intekenlijst in de kantine van de tennisvereniging, maar je kunt ook een mailtje sturen naar: fietstochtpaulenger@hotmail.com . Onderwerp: sponsoractie. Vermeld het bedrag dat je wilt doneren (per km of een totaalbedrag). Eind augustus krijg je dan bericht over het bedrag dat je moet overmaken en het rekeningnummer van de stichting.”

Speciale actie: als je een bedrag van € 35 of meer sponsort, krijg je een kleurrijke verjaardagskalender!

Hoe kunnen we jullie volgen?

“Via de speciale  Facebookpagina: Fietsen-naar-Marrakech-voor-Potosi En op de Facebookpagina en de website van de stichting.”

Succes Amigos!