Toiletgebouw basisschool Caiza D (2012) Klaar!

Toiletgebouw basisschool Caiza D (2012) Klaar!

De basisschool “José Alonzo de Ibañez” in Caiza D. (250 leerlingen) beschikte slechts over een paar zeer primitieve toiletten en de meeste scholiertjes gingen dan maar ergens achter een muurtje zitten...

Wij ondersteunden het plan van de school om een eenvoudig, functioneel sanitairgebouw neer te zetten. Eind mei 2012 startte de bouw en er is hard gewerkt, de hele winter door, soms zelfs ’s avonds. Maar het zat niet mee: wegblokkades, cementschaarste en andere tegenslagen maakten het tot een pittig project voor onze vrijwilligers. Het lukte dan ook niet om het volgens de planning voor het werkbezoek van Margret Kamphuis (oktober 2012) af te krijgen. Er was feest maar de oplevering moest uitgesteld worden. Het is een vrolijk gebouw geworden dat een positieve bijdrage levert aan de hygiëne en gezondheid van 250 schoolkinderen, prachtig! Dit project is gesteund door twee personeelsfondsen: Rabo Share4More en ETWA.

 Voor de bouw kan starten, wordt de zegen gevraagd van Pachamama (Moeder Aarde), door een klein beetje chicha (maïsbier) op de grond te gieten. 

 Moeders helpen mee bij het afladen en bij de werkzaamheden

 feestelijke opening 2012

 

Specificaties

Periode: 05-2012 until 10-2013