Nieuwe computers voor school in Ckara Ckara (2014)

Nieuwe computers voor school in Ckara Ckara (2014)

Op een school voor technisch en voortgezet onderwijs in de mijnbouwregio Cotagaita hadden ze dringend 10 nieuwe computers, een kopieerapparaat/printer en een digitale projector nodig om de opleiding computergebruik in stand te kunnen houden.

De school voor voortgezet onderwijs heeft een goede infrastructuur en een goed georganiseerd en betrokken lerarenkorps. Naast computerkunde is er een populaire technische stroom (metaalbewerking) waar ook veel meisjes aan deelnemen.

Een investering in deze school vergroot de kansen van jongeren op beter werk en verhoogt op termijn de arbeidsproductiviteit in deze mijnbouwregio!

In het najaar 2014 zorgde de overheid voor internetverbinding waardoor deze 85 jongens en meisjes ineens over een ongelofelijke hoeveelheid kennis en informatie kunnen beschikken. Kijk, ik zie een andere toekomst voor deze jeugd!

    

In oktober 2014 konden we de (in Bolivia gekochte) computers persoonlijk overhandigen aan de schoolleiding, waarbij we werden getrakteerd op een feestmaal- bereid op een gril in een hoekje van een kerk.. Een onvergetelijke feestelijke happening die plaatsvond tijdens het bezoek van de Amigos aan Potosí. We werden als dank omhangen met slingers van bloemen en maïskolven. 

 

Specificaties

Budget: € 9.113,-