Groentekas workshop

Groentekas workshop

Slecht nieuws...

Met ongeloof en verdriet ontvingen we in maart 2016 het bericht dat de schoolkas moest wijken voor uitbreiding van de school.  Het is fantastisch dat de school het zo goed doet dat uitbreiding nodig is en dat de gemeente geld beschikbaar stelt maar het is erg jammer dat dit ten koste van de kas moet gaan. Inmiddels is de kas zorgvuldig afgebroken en zijn de bouwmaterialen en het gereedschap opgeborgen voor hergebruik. De school gaat flink uitbreiden, met sanitair, een computer- en een eetlokaal, lokalen voor voortgezet onderwijs en een overdekte sportplaats. Daarmee maakt deze kleine plattelandsschool een grote sprong voorwaarts en horen ze er ineens echt bij! We weten het natuurlijk niet zeker maar we sluiten niet uit dat het groentekasproject, het muziekproject én onze bijdragen in de vorm van sportuitrusting, medicijnen en verbandmiddelen, de afgelopen jaren een positieve bijdrage hebben geleverd aan het imago en daarmee de groei van de school én aan het welzijn en de bewustwording van de leerlingen. 

workshop juni 2015

Het groentekasproject San Ildefonso kreeg een mooi groen staartje: 6 leerlingen onder begeleiding van Margarita (conciërge), Elba (leerkracht) en Enrique gingen in juni 2015 voor een workshop “tuinieren in een groentekas” naar Cochabamba waar medewerkers van de stichting Alerta Verde een uitstekende meerdaagse cursus verzorgden.

 

De kinderen waren zeer enthousiast en hebben veel opgestoken tijdens dit bijzondere uitje! Op hun basisschool San Ildefonso in Potosí gaan ze de kennis overdragen en toepassen in hun eigen groentekas!

Ze zijn zeer trots op het certificaat dat ze na afloop kregen.

 

test