Computer- en internetproject Pichincha 2013

Computer- en internetproject Pichincha 2013

Op de middelbare school “Pichincha” (800 leerlingen) in Potosí was dringend behoefte aan computers en internet. Op deze school zitten veel zonen uit mijnwerkersgezinnen die we graag een betere toekomst gunnen. Helaas ontbraken de middelen om écht vooruit te komen.

In de schoolbibliotheek (foto) stonden slechts een paar boekenkasten met encyclopedieën en enkele naslagwerken. Waar moet je dan je kennis vandaan halen?

De school in Potosí kon in ieder geval rekenen op de steun van de 2e klassers van het Praediniusgymnasium in Groningen: zij zetten zich in voor deze school in Potosí! In het kader van hun MAS (maatschappelijke stage) kwamen 2e klassers in actie om geld in te zamelen voor dit project. Want ook zij zijn tegen kinderarbeid in de mijnen. Super deze solidariteit!
Het leverde het record bedrag op van maar liefst € 5.252! 
De overige € 10.000 (nodig voor de computers, software, meubilair, randapparatuur en training van het personeel) werd bijeengebracht door Jephcot Foundation, Stichting Van Leek en Stichting Colour for Kids.

Op 10/10/2013 konden we het project opgeleveren. Het mooie is dat de school zich had ingespannen om nog 23 computers te verwerven. Een prachtig gemeenschappelijk resultaat!

Hieronder ziet u de foto's van de feestelijke opening en de tot mediatheek getransformeerd bibliotheek.

 De zon brandt flink op 4090m. hoogte... De schoolband met charango's, Spaanse gitaar, panfluiten (zampoña's) en quena's (fluit zonder mondstuk)

 

Specificaties

Periode:01-2013 until 09-2013
Budget: € 15.000,-
Downloads: A4afficheMAS.pdfflyerMAS2013kleur.pdf