muziekproject San Ildefonso Potosí

muziekproject San Ildefonso Potosí

Update december 2019: Ook het afgelopen schooljaar is er weer naar hartenlust gemusiceerd door de leerlingen van basisschool 1. De Mayo San Ildefonso onder de bezielende leding van muziekdocent Luís Copa Choque. Wat een plezier en wat een enthousiasme onder de kinderen! Nieuw was dat 3 jongens gitaarles kregen en een meisje quena (fluit zonder mondstuk) leerde spelen. Door de onrustige politieke situatie in Bolivia konden we de school helaas niet bezoeken tijdens onze werkreis in oktober j.l.

Het schoolorkest heeft weer een mooi optreden verzorgd bij de afsluiting van het schooljaar in december en ook in 2020 kan het muziekproject voortgezet worden, onder meer dankzij steun uit onverwachte hoek, namelijk van de stichting Care4More. Er zullen in totaal 205 kinderen deelnemen, een record!

Update december 2018 "Bienvenidos Amigos de Potosí de Holanda" schalt het over het plein. We bezoeken onze projectschool 1. de Mayo San Ildefonso in Potosí waar we al vier jaar een muziekproject uitvoeren. Vandaag is er een grote uitvoering ter gelegenheid van dit bijzondere werkbezoek: deze keer heb ik negen geïnteresseerde Nederlandse Amigos bij me en we worden uitbundig toegezongen. We zijn diep onder de indruk van wat leerkracht Luis in 4 jaar tijd bereikt heeft. Voor mij is duidelijk zichtbaar dat de kinderen opener, blijer en zelfbewuster zijn geworden en leerkrachten en ouders bevestigen de postitieve invloed van het muziekonderwijs op de kinderen. Ze zijn socialer geworden en kunnen beter samenwerken. Wat muziek al niet voor je kan doen!

Klik hier om het filmpje te bekijken: http://306165769 en scroll naar beneden voor meer foto's.

Het programmaboekje van de feestelijke ochtend